2018Petrus, visser van mensen
Teksten Cor van Leeuwen
Muziek Cor van Leeuwen
Concerten / cantatediensten  mei/juni/oktober 2018
Luister naar een geluidsfragment
(live-opname): nr. 9 Ik dien je... (5,5 Mb)

Toelichting

Jubilate Deo werkte in 2018 aan een nieuwe compositie die de titel draagt 'Petrus, visser van mensen'. Componist en tekstschrijver is de eigen dirigent van het koor, Cor van Leeuwen.
´Petrus is een boeiende persoon’, vertelt Cor van Leeuwen, ‘Hij maakte de Heere Jezus van heel dicht bij mee en hij kan daar dus veel over vertellen. Hij is ook iemand met wie je je kunt identificeren: hij heeft een rotsvast vertrouwen in de Heer', maar raakt dat geloof in Hem ook wel eens kwijt. Twijfel, angst, hoop en blijdschap zijn emoties die bij hem regelmatig van plaats verwisselen. En dan kan hij soms ook nog wel eens een kort lontje hebben en daar even later weer oprecht zijn spijt over betuigen.’
Het verhaal van Petrus wordt verteld door Petrus zelf, die terugkijkt op zijn leven. Hij herinnert zich de allereerst ontmoeting met de Heere Jezus, hoe ze door het land trokken, hoe de Heer' werd belaagd door de heersende elite en gevangen werd genomen. Hij vertelt over de angst en twijfel rondom de dood van Jezus, de hoop en blijdschap als Jezus toch leeft.